Contact by mail

marts 19, 2020

WORKING REMOTELY

NÅR HJEMMEARBEJDE ER ESSENTIELT FOR DIN VIRKSOMHED

Remote work er uundværligt for mange virksomheder og behovet for remote arbejdspladser stiger kraftigt i dag, i morgen og i de kommende år. Men er virksomheder forberedte på remote arbejdskraft i Danmark eller globalt? ”Business as usual” er afgørende for at kunne forblive effektiv og tilgængelig – og det er nødvendigt for at sikre den bedste og sikreste performance på hele jeres it-netværk.

Men har jeres organisation den nødvendige sikkerhed, kapacitet, infrastruktur, og licenser, så jeres arbejdskraft kan fungere remote? Jeres organisation skal være rustet til at kunne håndtere, at alle laver remote work og ikke kun enkelte. Den massive stigning i antallet af remote workers presser jeres organisations netværk, båndbredde og infrastruktur, hvilket betyder, at performance falder. Optimalt set burde dette fungere lige så godt ved remote work som ved work on-premise. Som firma bør I sikre, at jeres remote workers har de bedste forhold, når der arbejdes hjemmefra eller på farten.

Disse er nødvendigheder, som muliggør og sikre remote working:

Cloud Løsninger og Sikkerhed
Produktivitet forøges når Cloud Løsninger benyttes. Cloud muliggør remote work gennem for eksempel: platforme hvor fil-deling er muligt og online e-mailudbydere. Dog er det nødvendigt med yderligere sikkerhed, da ingen virksomheder tillader uautoriseret data-deling.

IAM Løsninger (Identity Access Management)
IAM-elementer kan være afgørende, når der arbejdes via Cloud Løsninger eller SAS, fordi de sørger for sikkerheden.

  • Muliggør MFA – Multi Form Authentication. Afgørende hvis I ikke vil have jeres identitet hacket.
  • Fastsæt geografiske restriktioner. Kun logiske og forudbestemte lokationer kan logge ind.
  • Forbind DEVICE til BRUGER. Det er vigtigt at oprette forbindelser mellem en bruger og et device – ikke kun korporative- men også BYOD devices.

VDI & Terminal Service løsninger
Eksperter anbefaler denne slags løsninger for at muliggøre sikker og kontrolleret adgang til sensitive programmer – også fra BYOD devices. Isolering af bestemte softwares til den enkelte bruger, kombineret med VDI og IAM-løsninger, tillader bedre anvendelse af remote work. Selv en enkel terminal server med en locked-down GPO resulterer i et mere sikkert arbejdsmiljø og bedre performance, end hvis der arbejdes direkte på BYOD, og der bruges remote forbindelser til virksomheds-devices.

Secure Internet Connection
Det virker måske overflødigt eller som en selvfølge at sikre internetforbindelsen, men i mange tilfælde er en normal hjemme-router ikke sikker eller pålidelig nok til forretningsmæssig drift. Ustabilitet i forbindelsen eller databrud kan opstå, hvis ikke der bruges business-grade til bestemte funktioner.

Videokonference
Dette er en fantastisk løsning for at sikre et kontinuerligt flow i virksomheden, når remote work benyttes. Det formindsker ulemperne ved ikke at på samme fysiske lokation, og det er et brugbart værktøj for intern og ekstern kommunikation (med kollegaer og kunder). Derudover tilbyder mange udbydere af videokonferencer (fx Microsoft Teams) lige nu en gratis prøveperiode grundet udbruddet af Corona-virus.

VoIP løsninger
Teknologi har nu givet os mulighed til nemt at benytte vores telefoner i enhver lokation. Næsten alle mobiltelefoner understøtter VoIP forbindelser, derfor er det meget simpelt at modtage opkald enten via apps eller andre devices.

Alle disse løsninger er ekstremt brugbare for regioner og samarbejder, som er påvirket af karantæne grundet COVID-19. NetNordic tilbyder teknologi, der gør det muligt at forblive i tæt kontakt selvom den fysiske afstand er stor, og dermed sikre den daglige drift bedst muligt.