Contact by mail

december 22, 2015

BornFiber og NetNordic slukker tørsten hos fibernet-sultne bornholmere

BORNFIBER OG NetNordic – I en tid hvor adgangen til internettet efterhånden stort set er blevet hvermandseje, er hastigheden på internetforbindelsen til gengæld et punkt, hvor ikke alle danskere har samme muligheder. De lave hastigheder gør BornFiber nu op med på Solskinsøen, baseret på en løsning leveret og designet af NetNordic, til gavn for både de fastboende bornholmere samt sommerens strøm af turister.

BornFiber og NetNordic

Da BornFiber i starten af 2015 opkøbte det eksisterende Bornholmske fibernet fra Østkraft, blev startskuddet til en massiv fiberudrulning på Solskinsøen givet.

Forud for opkøbet havde udviklingen for fibernet på øen, været igennem et par stillestående år, efter den daværende regering i 2013, lancerede et udbud på 60 millioners projekttilskud til, at sikre ”Bedre bredbånd på Bornholm”. Det blev BornFiber, der løb med tilsagnet om tilskuddet, og som derfor købte derfor det eksisterende fibernet af Østkraft  – så der for alvor kom skub i processen.

For at tage næste skridt i etableringsprocessen, stod BornFiber over for opgaven at skulle finde en systemintegrator, som man i samarbejde med, kunne sammensætte den rette løsningsmodel til at bringe bedre bredbånd til Bornholm. Valget faldt på NetNordic, hvilket ifølge CTO hos Bornfiber Toni Aoun begrundes således: 

– Gennem vores søsterselskab GlobalConnect, havde vi fået gode referencer omkring samarbejde med NetNordic, og da deres løsningsforslag samtidig var det, der matchede vores behov og økonomi bedst, var valget klart. Den del af præmissen for statstilskuddet, hvor Bornfiber er forpligtiget til at skulle etablere ny adgang til fibernetforbindelse til hele 7.000 flere husstande på øen, inden for en tidsramme på kun to år, er en spændende udfordring, som NetNordics hardware-løsning er startskuddet til.

NetNordics løsning

–  Hos NetNordic er vi stolte over at være med til at levere den rette løsning til at facilitere fibernettets udvikling på Bornholm. Vi ser frem til at se BornFiber vokse, udrulle fiber og drive internetforbindelsen over hele øen, og se firmaets ambitiøse mål om fiberadgang til yderligere 7.000 husstande inden udgangen af 2016 opfyldt. Med udvidelsen bringer BornFiber det samlede antal dækkede adresser op på ca. 16.000 – så det er bestemt et projekt, vi er glade for at være en del af, Udtaler MD hos NetNordic/Ipnett og AB, Lars Glarborg. 

BornFibers løsning, som består af Juniper netværks-udstyr, gør firmaet i stand til at tilbyde deres kunder nye og hurtige tripple-play ydelser, og samtidig udvide kundeantallet betydeligt i den nærmeste fremtid. Løsningen består af en kombination af en Juniper routing-løsning på firmaets adresse i Taastrup, samt adskillige ACX-routere rundt om på Bornholm, og er en af de første point-to-point 10G FTTH MPLS-løsninger i Danmark.

Udover at kunne levere 10G fiber-forbindelser helt ud til den enkelte husstand, giver Juniper-løsningen ligeledes mulighed for hurtig og effektiv, fremtidig skalering – som netop i BornFibers tilfælde er altafgørende, for at matche firmaets fremtidige vækst. Alt i alt ser fremtiden lys ud for de fiber-hungrende bornholmere, som kan se frem til et 2016, som følger massivt op på dette års udvidelse af det bornholmske fibernet, takket være BornFibers ekspertise med en NetNordics løsning i ryggen.

BornFiber er Bornholms nye Bredbåndsselskab. Læs mere om Bornfiber på Facebook, på Twitter eller på Bornfiber.

 

 

Juniper Networks er af den klare overbevisning, at netværk er det særskilt største transportmiddel, for viden, forståelse og menneskelig udvikling, som verden nogensinde har set. Mere end nogensinde før, stiller den moderne verden sin lid til high-performance netværk. Mere end nogensinde før, har verdenen brug for netværks-innovation for at opnå vores fulde potentiale. Læs mere om Juniper.